Om

Jag hoppas att min hemsida kommer att lära dig allt om WordPress-teman och hur de fungerar.

Vad är ett WordPress-tema

Ett WordPress-tema är ett verktyg för att ändra layout och design på en webbplats. Teman anpassar utseendet på din webbplats, inklusive layout, typografi, färg och andra designelement.

Ett tema är en zippad mapp med en grupp filer, inklusive en uppsättning sidmallar skrivna i programmeringsspråket PHP, kombinerat med en del CSS-stilmallar för utseendet.

När du först skapar en WordPress-webbplats så kommer den med ett standardtema installerat. Du kan ändra tema i WordPress för att matcha dina behov och bransch.

Att välja rätt tema kan göra din webbplats mer attraktiv, enklare att använda och förbättra besökarnas engagemang.

Allt om WordPress-teman

Hur fungerar ett WordPress-tema?

Ett WordPress-tema är en mapp med filer som samverkar för att skapa designen på din webbplats. Ett tema inkluderar mallfiler, stilmallar, bilder och eventuellt JavaScript-filer. Alla dessa filer ändrar hur dina blogginlägg och sidor visas.

Att ändra ditt WordPress-tema kommer inte nödvändigtvis att ändra ditt blogginnehåll, sidor, användare eller annan information som lagras i din databas. Ditt tema ändrar bara hur all information visas för dina webbplatsbesökare.

Det finns tusentals gratis och premium teman tillgängliga för dig att använda.

Gratis teman kan laddas ner från den officiella WordPress-katalogen, eller så kan du köpa premiumteman med mer avancerade funktioner från tredjepartsutvecklare. Du kan till och med skapa dina egna anpassade teman för en unik webbdesign.

WordPress-tema vs. mall: Vad är skillnaden?

Ofta kan termerna WordPress-tema och WordPress-mall förvirra nybörjare.

Mallfiler är en del av ett WordPress-tema, tillsammans med andra typer av filer som stilmallar, skript och bilder. Du kan inte installera mallfiler individuellt. De arbetar tillsammans med resten av filerna i ett WordPress-tema för att ändra din webbdesign.

En mallfil styr bara en sida eller en del av en sida. Till exempel så finns det i de flesta teman separata mallfiler för din webbplats sidhuvud, sidfot, sidofält, kommentarer och andra avsnitt. Mallfilerna hjälper till att styra vilken information som visas tillsammans med layouten på varje sida.

WordPress använder en mallhierarki som bestämmer vilken mall som används för vilken sektion eller sida.

Vilka är de mest populära WordPress-teman?

Vilka är de mest populära WordPress-teman?

En av de första sakerna du behöver tänka på när du startar din WordPress-webbplats är ditt tema.

Det är smart att välja ett tema som inte bara har designen och funktionerna du vill ha, utan också aktivt uppdateras och underhålls.

De bästa och mest populära WordPress-teman som är tillgängliga för nedladdning är:

  • Divi: Ett mångsidigt tema av ”Elegant Themes” som är anpassningsbart med en dra-och-släpp-byggare.
  • Astra: Ett anpassningsbart tema som kommer med fördesignade demos så att du kan komma igång på några minuter.
  • Genesis av StudioPress: En ren och snabb temaram som du kan styla med barnteman.
  • OceanWP: Ett lätt och anpassningsbart tema som är 100 % gratis och bra för nybörjare.

Alla dessa teman är lätta att använda, stöds väl och har dussintals med vackra layouter.

De betraktas också alla som mångsidiga teman, vilket betyder att de kommer att fungera bra för alla typer av webbplatser. Du kan använda dem för personliga bloggar, företagssajter, e-handelssajter och allt du kan tänka dig.

Hur man installerar ett WordPress-tema

För att få din webbplats att se ut som du vill så måste du installera ditt valda WordPress-tema på din webbplats.

Det finns tre sätt att installera ett WordPress-tema på: välj ett direkt från WordPress-katalogen, ladda upp ett anpassat/premium tema eller lägg till ett nytt tema med FTP.

Om du behöver hjälp med att installera ett WordPress-tema har vi skrivit en hel steg-för-steg-guide om hur du installerar ett WordPress-tema.

Hur du skapar ditt eget anpassade tema

Att anlita en webbplatsutvecklare för att skapa ett anpassat tema kan kosta tusentals kronor. Att lära sig att koda sin egen webbplats med PHP, HTML, CSS och JavaScript-kod kan vara tidskrävande och frustrerande.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *